Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Accepteren Negeren

Ultrafiltratie is een techniek waarmee je bacteriën en virussen uit het water haalt. En dit door water onder druk van minimaal 2 bar door een membraan met een poriegrootte tussen 20 nm en 0,1 micron te persen. Gevolg? Virussen en bacteriën blijven achter in het membraan en worden zo uit het water gefilterd.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over ultrafiltratie!

Voordelen

  1. Lage werkingsdruk (wel hoger dan microfiltratie).
  2. Minder energieverbruik dan nanofiltratie of omgekeerde osmose.
  3. Weinig manuele handelingen.
  4. Virussen en bacteriën worden uit het water verwijderd. En in bepaalde mate kan je via ultrafiltratie ook virussen, fagen, colloïden en macromoleculen verwijderen.

Case: Op maat ontworpen ultrafiltratie voor brouwerij

Voor een brouwerij in West-Vlaanderen ontwikkelde Ekopak een ultrafiltratie als finale filterstap in de behandeling van oppervlaktewater. Hierbij werd het productieteam geconfronteerd met structurele beperkingen waardoor we de volledige installatie op maat moesten bouwen en testen in onze nieuwe productiehal in Tielt. Zo kon de volledig in inox gebouwde ultrafiltratie in enkele dagen tijd aangesloten en opgestart worden. En dit alles ook nog eens met een minimale hinder voor de klant.

ultrafiltratie

Na een korte opleiding waren de techniekers perfect in staat de volledig met PLC geautomatiseerde ultrafiltratie te besturen en op te volgen. Bovendien staat Ekopak dag en nacht paraat om een perfecte samenwerking met de klant te verzekeren.

ultrafiltratie brouwerij